Idéen med pizzabullar kommer från när jag var på Nya Zealand 2006. Vi hade varit i Wanaka och köpt lunch och intog dessa supergoda kreationer medan vi njöt av utsikten över de oändliga lupinfälten.
Pizzabullar med my precious daughters ♥
Något jag verkligen kan rekommendera! Så goda!
Vi gjorde två varianter: Fetaost och bacon.
Pizzabullar 48 st, två varianter:
bacon samt fetaost för vegeterianerna
Ingredienser
Deg:
50 g smör
5 dl mjölk
1 påse torrjäst
1 tsk salt
1 msk strösocker
1 st ägg
13 dl vetemjöl
Fyllning:
1 burk het tacosås
2 dl krossade tomater
2 paket bacon
1 paket fetaost (150 g)
1 liten påse färsk babyspenat (70 g)
5 dl riven ost
4 msk oregano
svartpeppar
Garnering: 2 dl riven ost
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 45°C.
Blanda 12 dl vetemjöl, jäst, socker och salt i en bunke.
Tillsätt mjölk blandningen. Rör om.
Tillsätt ägget.
Arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. mer mjöl.
Låt jäsa i 30 minuter.
Strimla baconet fräs bort fettet i en stekpanna. Låt fettet rinna av i ett durkslag.
Hacka spenaten. Smula fetaosten i en skål.
Blanda tacosås och tomater.
Arbeta degen lite och dela den i två delar.
Kavla ut till en rektangel, 1/2 cm tjock.
På varje del: bred på hälften av tomatröran, riven ost, spenat och kryddor.
Strö på baconet på ena delen och fetaosten på andra delen.
Rulla ihop som en rulltårta.
Sätt på ugnen på 225°C.
Skär rullen i 24 bitar, ca 2-2,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.
Låt jäsa i 15-20 minuter.
Strö lite ost på bullarna som garnering.
Gräddas mitt i ugnen i ca. 12 minuter.
Serveras varma med en sallad till.
De som blir över lägger vi i frysen till en annan dag 🙂
Lupinerna på Nya Zealand har alla möjliga färger, och de doftar ljuvligt!