Päronpaj med kokostoscatäcke

Fnulade på ett nytt recept och det resulterade i detta:
Päronpaj med kokostoscatäcke och mörk choklad och krossade polkagrisar, samt vaniljglass. Det var ett nytt experiment, ett lyckat sådant 😀

Päronpaj

Päronpaj med kokostoscatäcke   5-6 port.

1 liten burk konserverad päronhalvor i sockerlag (420g)
1 dl av sockerlagen
2 tsk potatismjöl
1 tsk socker

15 g mörk choklad
8 polkagrisar

2 dl kokosflingor
1 dl flagad mandel
3/4 dl socker
1 ägg
25 g flytande smör/margarin

Sätt ugnen på 175°C.

Häll av spadet från päronen i en skål.
Tärna päronen i ca. 8 bitar per halva.
Häll dem i en pajform ca. 20 cm ø
Blanda 1 dl av sockerlagen med potatismjölet och sockret.
Vispa noga så det inte finns några klumpar.
Häll detta över päronbitarna.

Finhacka chokladen och stöt polkagrisarna i en mortel.
Strö detta över päronen.

Vispa ihop kokos, mandel, socker, ägg och margarin för hand.

VIKTIGT! Kontrollera att ugnen har rätt värme.

Klicka degen över päronbitarna. (Du får inte ha på degen än om inte ugnen är varm!)

Ställ direkt in pajen mitt i ugnen och låt grädda ca. 20 min. tills den fått en gyllenbrun färg.

Servera direkt md vaniljvisp eller lättsmält vaniljglass!

Yummie!!! 🙂

Print Friendly, PDF & Email