En dag längtade jag efter skolbespisningens mexicanasoppa, tjock och full med pasta, kyckling och grönsaker. Knorr’s är ju ioch för sig god men är ju bara blask… Och när jag sökte efter recept på mexicanasoppa som smakade som Knorr’s så sa alla att de inte fick till den. Resolut läste jag ingredienserna på Knorr-påsen och in i köket och satte igång. Jag hade bara mer av allt utom buljong. Det var ju plättlätt ju! Och godare! 😉
Mexicanasoppa 4 port.
1 stor kycklingfilé eller 2 quornfiléer
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
majskorn från en färsk majskolv
50 g rotselleri
1 dl purjolök
2 dl fint bruten spaghetti
1/2 röd paprika
1 tomat
1 msk chiliolja
2 grönsaksbuljongtärningar
1,2-1,5 l vatten (beroende på hur tunn soppa du vill ha)
1 msk råsocker
1/2 tsk Marmite (jästextrakt)
2 lagerblad
1 tsk persilja
1 tsk franska örter
1/2 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
Hacka allt i lika stora bitar som majskornen.
Fräs kycklingen i oljan.
Ha i lök och vitlök, fräs lite till.
Ha i vatten, kryddor, morötter, majs, purjolök, rotselleri.
Låt koka 10 minuter.
Ha i spaghettin, låt koka 5 minuter till-
Ha i paprikan och tomater, låt koka tills pastan är mjuk.
Späd med vatten om du tycker soppan är för tjock.
Servera med en god brödbit och njut av din alldeles egna mexicanasoppa 😀