Igår låg jag och funderade över dagens middag… Och kom fram till den gamla 80-tals klassikern mandeltorsk vi fick i skolan, kommer ni ihåg den?
Mandeltorsk med potatis- och broccolimos 3 port.
3 torskfiléer
0,5 dl flytande margarin
0,5 dl grädde
1 msk tomatpuré
några droppar sriracha chilisås
0,5 dl ströbröd (ersättes med glutenfritt ströbröd)
salt
svartpeppar
flagad mandel
5 potatisar
ett knippe broccolibuketter
en bukett grön sparris
olja
margarin
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda margarin etc. till en smet, lägg fisken i en smord ugnsform, bred över smeten och strö rejält med flagad mandel över.
Skala och tärna potatisen.
Sätt på potatisen och ställ in fisken samtidigt.
När potatisen kokat upp lägger du i broccolin.
Låt koka i 15 min.
Sätt på en stekpanna, fräs sparrisen i olja och margarin.
Tag ut fisken.
Häll av potatisen-broccolin, kör med mixerstaven till ett mos, ha en msk margarin/smör, salt och svartpeppar, späd ev. med mjölk.
Servera och låt smaklökarna fröjdas 🙂