Åh du underbara lax med din egenskap till variation
Samballax med ärtkräm 4 port.
4 portionsbitar laxfilé
1 msk sambal oelek
2 msk flytande margarin
250 gr gröna ärtor, frysta
1 liten gul lök
1 dl crème fraîche
1 tsk sambal oelek
1 tsk olivolja
salt
svartpeppar
Blanda sambal och margarin, rulla laxbitarna i detta.
Stek dem på medelvärme ca 5 min på var sida.
Tina ärtorna (koka upp vatten och häll över dem, låt stå i några minuter och sila sedan av dem, om du inte har förberett och tagit fram dem tidigare)
Finhacka löken.
Blanda ärtor med lök, sambal oelek, crème fraîche, olivolja, salt och peppar.
Kör med mixerstav till en jämn smet.
Servera med någon form av potatis, ärtkrämen och en fräsch sallad!
Smaklig middag!