Lángos

Efter en jobbig vecka har jag haft en lugn och harmonisk dag 😀 Idag gjorde vi de bästa lángos jag både gjort och ätit, ungarna tyckte det var supergott, det var första gången de åt det. Superbra dag 😀

Langos  

Lángos   10 st.

Jag kokade 4 äggstora potatisar, pressade dem, hade i 1 tsk salt, 6,5 dl vetemjöl, 1 påse torrjäst och 2,5 dl ljummet vatten. Blandade ihop och lät jäsa i 30 min. Delade degen i 10 bitar och plattade ut på mjölat bord till storlek av en wasaknäckemacka. Lät jäsa 10 min till och friterade dem gyllenbruna i olja (50% rapsolja och 50% solrosolja) på 180°C. När undersidan är gyllenbrun vänder du dem med en hålslev och låter översidan bli lika fin. Ca 2 min. per sida. Klart!. Höll dem varma i ugnen på 75°C tills alla var klara och medan vi åt de första. 😀
langos3
Glutenfritt mjöl fungerar att använda,
men de blir ljusare och lite segare.

Print Friendly, PDF & Email