Jag är inne i en pannacotta-sväng och som den lakritsgalning jag är måste ju detta mixtras fram och provas!
Med ett gudomligt gott resultat!
Lakrits och hallon passar verkligen ihop. 🙂
Lakritspannacotta med hallon 4 port.
Pannacotta:
4 dl matlagningsgrädde
1 dl gelésocker
16 st turkisk peppar karameller
Halloncoolie:
2 dl hallon
1 msk socker
Krossa karamellerna till ett pulver i en mortel.
Gör pannacottan
Blanda grädde, socker och lakritspulver i en kastrull, låt koka upp, låt koka 30 sekunder.
Obs! Vispa i botten HELA tiden så det inte bränner fast.
Häll upp i fyra portionsskålar/glas.
Låt svalna lite, ställ in dem i kylen tre timmar.
Rör ihop hallon och socker till en sås.
Häll upp såsen fint ovanpå pannacottan.
Dekorera med blad av mynta/citronmeliss.
Njut!