Idag var jag in till stan för att möta nya vänner jag träffat via matgruppen här på FB 😀 Kanontrevligt!!! När vi kom hem gjorde jag ett mycket lyckat försök att kopiera vår favoritkinarestaurangs kyckling i curry. Mums!!!
Kyckling i curry 4-5 port.
4 kycklingfiléer (eller 300 g quorn-/sojabitar)
1 gul lök
2 burkar kokosmjölk
1 burk bambuskott
1 burk minimajs/majskorn eller 3 dl frusna majskorn
2 grönsaksbuljongtärningar
1-2 msk currypulver
salt
svartpeppar
chilipulver
olja
maizenaredning
ris
Strimla löken på längden och kycklingen i tunna skivor.
Sätt på riset.
Hetta upp olja riktigt varm i en wokpanna.
Bryn kycklingen tills den precis börjar få färg.
Ha i löken och bryn lite till.
Blanda i kokosmjölk, bambuskott, majs och buljong.
Krydda efter smak.
Red av såsen med maizenaredning om du vill ha den lite tjockare.
Låt koka ihop och servera med riset.