Idag var jag in till stan för att möta nya vänner jag träffat via matgruppen här på FB Kanontrevligt!!! När vi kom hem gjorde jag ett mycket lyckat försök att kopiera vår favoritkinarestaurangs kyckling i curry. Mums!!!
Kyckling i curry 4-5 port.
4 kycklingfiléer (eller 300 g quorn-/sojabitar)
1 gul lök
2 burkar kokosmjölk
1 burk bambuskott
1 burk minimajs/majskorn eller 3 dl frusna majskorn
2 grönsaksbuljongtärningar
1-2 msk currypulver
salt
svartpeppar
chilipulver
olja
maizenaredning
ris
Strimla löken på längden och kycklingen i tunna skivor.
Sätt på riset.
Hetta upp olja riktigt varm i en wokpanna.
Bryn kycklingen tills den precis börjar få färg.
Ha i löken och bryn lite till.
Blanda i kokosmjölk, bambuskott, majs och buljong.
Krydda efter smak.
Red av såsen med maizenaredning om du vill ha den lite tjockare.
Låt koka ihop och servera med riset.