De som känner mig vet hur mycket jag ogillar rester… Men vissa rester funkar faktiskt. Däribland är tacoköttfärs. Ifredags åt vi tacos och det blev 2 dl köttfärs över, alldeles lagom för en köttfärspaj till 2-3 personer!
Köttfärspaj 2-3 port.
60 g margarin
1,5 dl vetemjöl
1 msk vatten
2 dl tacoköttfärs
½ dl skivad purjolök
2 nävar bladspenat
100 g färskost
3 ägg
3 msk matlagningsgrädde
1 krm örtkrydda
salt
svartpeppar
1 tomat
Förbered pajdegen, vispa ihop margarin och mjöl. tillsätt vattnet, vispa ihop degen.
Låt den vila ikylen ca. 30 min.
Sätt ugnen på 225°C.
Tryck ut pajdegen i en pajform ca. 20 cm ø, ända upp lite över kanten.
Picka lite med en gaffel i botten.
Förgrädda pajskalet i 10 min. mitt i ugnen.
Vispa ihop ägg, ost och grädde.
Blanda i köttfärsen och kryddorna.
Lägg purjolöken och spenaten i pajskalet.
Häll över köttfärs-äggblandningen.
Skiva tomaten och lägg överst, tryck ner den lite i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 min. tills pajen fått fin färg och äggblandningen stannat (stelnat).
Servera med en fräsch sallad 🙂