Koko sibzamini – afghanska/persiska potatisplättar

Jag kunde inte låta bli att fota de vackra ingredienserna till Koko sibzamini – afghanska/persiska potatisplättar!
Receptet är från min väninna från Afghanistan!
Jättegoda, serverade med en enkel sallad och yoghurt! ?????????

  

Koko sibzamini – afghanska/persiska potatisplättar ca. 15 st.

7-10 st kokta potatisar
3 st ägg
1 gul lök
½ dl vetemjöl
2 nävar bladpersilja, hackad
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

matolja

Koka potatisen med skal. Låt den svlna så du kan hålla i den.
Dela den och riv den på rivjärnets grova sida. Håll i skalet så lossnar det medan du river.
Skala och riv löken.
Hacka persiljan.
Blanda ihop allt med händerna.
Låt smeten stå och svälla i 15 min.

Hetta upp matolja ca 0,5 cm.
Forma biffar med fuktade händer.
Stek dem gyllenbruna.

Servera med yoghurt och en sallad med citronsaft som dressing.

 

Print Friendly, PDF & Email