Nu tror ni väl det brunnit i huvudet på mig? Men nädå!
Idésprutan var vaken inatt, med mycket gott resultat!
Kanelpannacotta med morotsgelé 4 port.
Pannacotta:
4 dl matlagningsgrädde
1 dl gelésocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm kanel
Morotsgelé:
1 medelstor morot
2 dl vatten
1 msk pressad citron
0,5 dl gelésocker
Gör pannacottan först
Blanda allt i en kastrull, låt koka upp, låt koka 30 sekunder. Obs! Vispa i botten HELA tiden så det inte bränner fast.
Häll upp i fyra portionsskålar/glas.
Låt svalna lite, ställ in dem i kylen tre timmar.
Finriv moroten, häll morot, vatten och citron i en kastrull.
Låt koka upp, låt koka 2 minuter, vispa i gelésockret, 30 sekunder.
Obs! Rör försiktigt HELA tiden så det inte bränner fast.
Låt gelén svalna lite, ställ in den i kylen en timme.
Tag en sked och skrapa remsor av gelén och lägg uppepå pannacottan.
Dekorera med ett blad citronmeliss.
Njut!