Bakexperiment 😀
Jag gillar att utveckla nya saker av vinnande recept. Idag ville jag testa att byta morötterna i morotskakan mot kålrot…
Det gick ju utmärkt!!!
Tyvärr hade jag ingen färskost hemma så dessa blev frostingfria 🙁
Kålrotsmuffins 16 st
2 st ägg
2 dl socker
100 g smör/margarin
2 dl vetemjöl (2,5 dl glutenfri mjölmix)
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
3 dl kålrot, finriven
Sätt ugnen på 190°C.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Smält smöret/margarinet.
Blanda ihop alla ingredienser.
Ställ 16 muffinsformar på en plåt.
Häll i smeten till hälften i formarna och grädda mitt i ugnen ca 12 min.
Prova med en sticka att de är torra.
Låt svalna.
Frosting:
200 g färskost
1 msk smält smör/flytande margarin
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl florsocker
Blanda alltihop till en jämn smet.
Bred den över de avsvalnade muffinsen.
Garnera gärna med några tunna kålrotsstrimlor.
Mumsa i er 🙂