Jag var så sugen på gulash idag, jag hade allt utom kött hemma, nöden har ingen lag så det fick bli köttfärs istället. Ojj så god den blev 😀
I rosa skålen är det vegetarisk gulash gjord på sojafärs. Lika god den 🙂
Gulash (med köttfärs) 4 port.
400 g nötfärs (eller 4 dl sojafärs)
2 msk smör/margarin
1 stor gul lök
5 stora vitlöksklyftor
1 stor röd paprika
2 burkar krossade tomater
3 dl vatten
6 kokta potatisar
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk spiskummin
1 tsk grovt paprikapulver
1 tsk hackad persilja
salt
vitpeppar
chiliflakes
Finhacka lök och vitlök.
Skala paprikan med potatisskalare och finhacka köttet.
Bryn köttfärsen i smöret i en stor gryta (3-liters hade jag), när den börjar få färg har du i lök, vitlök och buljongtärningarna och fräser ett tag till.
Häll i krossade tomater, paprika, vatten, tärnad potatis och kryddor.
Låt puttra på svag värme i ca. en timme.
Servera med ett gott bröd och ev. crème fraîche/yoghurt till 🙂