En dag när budgeten inte tillät att göra vår fläskfilégryta med champinjoner och vitlök, köpte jag fläskfärs istället, vilket ledde till: Fläskfärssåsen blev uppfunnen! Mums vad gott 🙂
Idag serverad med ugnsrostade potatisslantar. Den funkar utmärkt med potatismos, ris och pasta.
Fläskfärssås 4-5 port.
500 g fläskfärs
200 g champinjoner
5 stora vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
5 dl matlagningsgrädde
1 msk soja
salt
svartpeppar
ev. chili
Finhacka vitlöken (pressa den inte).
Dela champinjonerna på hälften och skiva dem.
Fräs fläskfärsen i en gryta.
När den börjar få färg har du i vitlöken och champinjonerna.
Fräs detta ca. 5 min.
Ha i buljongtärningarna, grädden och sojan.
Salta och peppra efter smak, denna rätt kräver rejält med svartpeppar.
Låt grytan stå och puttra i ca. en kvart.
Servera med valfritt tillbehör och en sallad.
Den funkar utmärkt med ugnsrostade potatisslantar, klyftpotatis, potatismos, ris, pasta och matvete.
Smaklig måltid 🙂