Efter några kvällar utan ungarna hemma ville jag göra något gott åt dem 😀 Det blev vår vanliga fläskfilégryta fast med falukorv istället, och morotsris till. Det blev ju en riktig hit! Som de åt 😀 (Y)
Falukorvssås 4-5 port.
500 g falukorv
200 g champinjoner
3 stora vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
2,5 dl matlagningsgrädde
4 dl lättcrème fraîche
2 tsk sambal oelek
2 tsk soja
1 msk tomatpuré
ev. salt
svartpeppar
Finhacka vitlöken (pressa den inte).
Hacka gullöken.
Dela champinjonerna på hälften och skiva dem.
Skiva och strimla falukorven.
Fräs korven och löken i en gryta.
När den börjar få färg har du i vitlöken och champinjonerna.
Fräs detta ca. 5 min.
Ha i buljongtärningaren, crème fraîche, grädden och sojan.
Salta och peppra efter smak, denna rätt kräver rejält med svartpeppar.
Låt grytan stå och puttra i ca. en kvart-tjugo minuter.
Servera med valfritt tillbehör och en sallad.
Den funkar utmärkt med ugnsrostade potatisslantar, klyftpotatis, potatismos, ris, pasta och matvete.
Smaklig måltid