Jag läste en av grabbarnas Facebook-status en sen kväll ”Jag har ätit en Daimboll idag!”
Det lät ju frestande, google hade inga recept för det var ju en sån där kondis-bit, jag läste vad det var på tillverkarens hemsida, sen kunde jag inte sova den natten, för jag skapade recept 😉
De fick högsta betyg av den som skrivit statusen: ”Dina var mycket godare än de köpta!”
Tack för det Mini min ♥
Har du ca. 5-6 timmar till övers och är sötsakssugen kan jag rekommendera dig att baka lite Daimbollar 🙂
Daimbollar ca. 40 st.
Mandelkrokant:
1 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl finhackad mandel
Havrebollar:
6 dl havregryn
200 g margarin
1,5 dl socker
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3/4 dl mjölk
Koka stenhård knäck av grädden, sockret och sirapen.
Detta tar lång tid.
Blanda i mandeln.
Bred ut den tunt på en teflonbakduk.
Låt stelna.
Medan knäcken stelnar blandar du allt utom mjölken till havrebollssmeten i en matberedare, ha i mjölken, blanda igen.
Låt svalna i kylen ca en timme.
Slå sönder mandelkrokanten med en mortelstöt mellan två teflonbakdukar tills den är finfördelad.
Blanda i mandelkrokanten i havrebollsmeten,
Rulla 2-cms bollar, lägg på fat och kyl dem igen.
Smält chokladen i vattenbad. (Viktigt! Ta bara 100 g i taget, chokladen blir snabbt förstörd av havrebollssmeten annars.)
Doppa bollarna i chokladen. Lättast är att fiska upp dem med en gaffel.
Lägg dem isär på bakpappersklädda fat.
Kyl igen.
Ät och njut!!!
Smaklig mums 😀