Middag med några av mina favoritungdomar 😀 och bjöd på chorizolasagne. Mycket gott!
Chorizolasagne 4 port.
1 paket färska lasagneplattor (200g)
300 g chorizo (ett paket – tre korvar)
1 paket passerade/krossade tomater (500g)
1 gul lök
2-3 vitlökskryddor
1 grönsaksbuljongtärning
½ tsk spiskummin
½ tsk koriander
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk paprikapulver
½ tsk chilipulver
½ tsk svartpeppar
salt efter smak
1 msk ketchup
1 paket Kelda ostsås
1 dl matlagningsgrädde
2 dl riven ost
Dra skinnet av chorizon och hacka korven i små tärningar, som majskorn.
Finhacka lök och vitlök.
Bryn korv, lök och vitlök i en gryta.
Häll i tomaten.
Krydda.
Låt såsen koka ihop i 20-30 min. (När du kommit hit har du gjort en ljuvlig chorizofärssås 😉 )
Rör i ostsås och grädde.
Sätt ugnen på 225°C.
Tag en ugnsfast form ca 20×25 cm.
Häll i en fjärdedel av såsen i formen.
Lägg på ett lager lasagneplattor, du kanske får klippa till dem så de passar formen.
Häll i en fjärdedel av såsen.
Lägg på ett lager lasagneplattor.
Häll i en fjärdedel av såsen.
Lägg på ett lager lasagneplattor.
Häll i den sista fjärdedelen av såsen.
Strö på den rivna osten.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 min.
Servera med en god sallad.
—————————————
Vegetarisk Lasagne
Gör precis som ovan, men byt ut korven mot sojachorizo.