För länge sedan var hela släkten på Trosa Stadshotell och till dessert åt jag något som öppnade för mig en ny värld av smaker: Basilikaparfait med jordgubbscoulie. MUMS!!!
Jag har gjort det här hemma ett antal gånger och häromdagen när jag blev sugen på det men var lite lat, kom jag upp med tanken:
Basilikapannacotta med jordgubbscoulie 4 port.
Pannacotta:
4 dl matlagningsgrädde
1 dl gelésocker
2 tsk vaniljsocker
Blanda allt i en kastrull, låt koka upp, låt koka 30 sekunder. Obs! Vispa i botten HELA tiden så det inte bränner fast.
Finhacka 4 stora kvistar basilika
Blanda i det i pannacottan.
Häll upp i fyra portionsskålar/glas.
Låt svalna lite, ställ in dem i kylen tre timmar.
Jordgubbscoulie:
Mixa 250 g jordgubbar med 0,5 dl socker och häll över ena halvan av pannacottan.
Dekorera med basilika och servera.
Glöm inte att njuta! 😉