Dotra sa: ”Mamma, är du på laga-mat-humör?” och det var jag, så då beställde hon bacon- och broccolipaj med spenat och lök. ”Och ost, det måste vara ost!” Osten blev riven halloumi. Mums, så gott! 😀
Bacon- och broccolipaj 4 port.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 msk vatten
Vispa samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat.
Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg.
Lägg degen svalt en stund innan du trycker ut den i pajformen ca 26 cm ø.
Picka lite hål med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200°C.
Fyllning:
4 ägg
4 dl mjölk
150 g riven halloumi
140 g bacon
200 g frusen broccoli
1 gul lök
2-3 nävar bladspenat
salt, svartpeppar, chili, franska örter
tomat till dekoration
Sänk ugnsvärmen till 175°C.
Tärna broccolin, strimla bacon, hacka löken.
Vispa samman ägg och mjölk. Krydda.
Fördela bacon, lök, broccoli, spenat och hälften av osten i pajskalet.
Slå äggstanningen i pajskalet.
Tryck ned fyllningen under ytan på äggstanningen.
Strö över resterande osten.
Skiva tomat och lägg uppepå.
Grädda mitt i ugnen i 30-40 min. tills stanningen stannat.
Servera med sallad. 😀