Glad, mätt och nöjd 😀
Idag var jag sugen på att experimentera med något jag inte gjort förut: Risbollar! Roligt mums (Y)
Till det chorizo, sweet chili crème fraîche och sallad. 😀
Risbollar 4 port. 16 st.
1,75 dl jasmineris
3,5 dl vatten
2 äggulor
1 msk sambal oelek
½ tsk salt
vitpeppar
Till panering:
1 ägg
vetemjöl
ströbröd
olja att fritera i
Koka riset. Det går bra med gårdagens ris.
Låt det svalna.
Blanda äggulorna, sambalen och kryddorna med riset.
Forma risblandningen till bollar ca 3 cm.
Rulla bollarna först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sedan ströbröd.
Lägg dem på ett fat tills alla är klara.
Hetta upp oljan till 160°C. Har du ingen termometer så ska olja slutat se simmig ut när den är lagom varm.
Lägg i en boll och se att det börjar fräsa direkt.
Fritera risbollarna gyllenbruna, några åt gången.
Sänk till medelhög värme. Jag hade plattan på 4an (6 är varmast på min spis).
Fiska upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Lägg över ett lock för att hålla värmen medan resten blir klara.
Smaklig måltid 🙂