Idag hade vi födelsedagskalas på L9, då ska det vara lite extra. 🙂
Minicheesecakes 4 port.
2 digestivekex
1 msk flytande smör/margarin
1,5 dl vispgrädde
50 g färskost
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Krossa kexen, blanda med smöret.
Tryck ut smulorna i portionsglas.
Vispa ihop grädde, ost, florsocker och vanilj med elvisp till hårt fluff.
Fördela smeten i portionsglasen.
Täck med gladpack och ställ i frysen i ca. 3 timmar.
Körsbärsgelé
1,5 dl körsbär, urkärnade
1 dl vatten
1/2 dl gelésocker
Koka upp bär och vatten, låt koka ca 3 min.
Rör i gelésockret och koka i en minut.
Låt svalna i kylen.
Ta ut minicheesecakesen ur frysen och låt dem stå framme i 10 min. medan du dekorerar dem.
Klicka ut gelén över de små cheesecakesen.
Dekorera med ett bär/blad och strö över rostad flagad mandel.
Vill ha det LCHF/sockerfritt hoppar du över sockret, samt använder hackad, rostad mandel istället för kex.
Och gelatinpulver utan socker i gelén.
OBS!
Vill du göra i en vanlig 24 cms springform, tar du:
12 st digestivekex
50 g smält smör/margarin
3 dl vispgrädde
150 g färskost
1-1½ dl florsocker
1½ tsk vanilsocker
Frys ca 4 timmar.