Kände mig på experimenthumör. Hade funderat en stund på vad som kunde passa mer i en äppelpaj… Min vän såg väldigt frågande ut när jag sa att vi skulle baka äppelpaj med morot och ingefära i! Väldigt gott måste jag säga att det blev!
Äppelpaj med morot och ingefära 8 port.
4 äpplen
1 morot mellanstor
1 bit ingefära 1-1,5 cm
1 msk citronsaft
1 tsk kanel
2 msk socker
150 g smör eller margarin
0,75 dl vanligt socker
0,75 dl farinsocker
2,25 dl vetemjöl
5 dl cornflakes
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och klyfta äpplena i tunna klyftor, dela dem på mitten.
Häll dem i en pajform ca. 25 cm ø
Häll över citronsaften, strö över kanel och socker.
Grovriv moroten, ca 1,5 dl.
Finhacka ingefäran ca. 2 msk.
Blanda detta med äpplena.
Vispa smör/margarin, mjöl och socker med elvisp.
Vispa i cornflakesen till en smuldeg.
Finfördela detta över äppelblandningen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20 min. tills den fått en gyllenbrun färg.
Servera direkt md vaniljvisp eller lättsmält vaniljglass!
Jättegott!!! 🙂