Bönstroganoff

Dagen har gått i tysthetens tecken, då dotra hade onlinetenta på KTH i 6 timmar. ?
Att laga bönstroganoff med ris väsnas inte så mycket. Mums, vad god den blev! ??

Bönstroganoff 6 port.

1 msk smör
1 stor gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1 svampbuljontgtärning
paprikapulver
svartpeppar
1 tetra passerade tomater (500 ml)
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl lättcrème fraîche
1 msk aioli
hackad persilja
ev salt
2 burkar kidneybönor, kokta
maizena redning
Sätt på riset.
Finhacka löken.
Häll av och skölj kidneybönorna.

Fräs löken med buljongtärningarna i smör i en stor teflongryta, fräs tills löken är mjuk.
Häll i rejält med paprikapulver och svartpeppar, fräs lite till.
Häll i de passerade tomaterna, grädde, lättcrème fraîche och aioli.
Häll i hackad persilja och kidneybönor.
Red av med maizena redning tills den blir så tjock du vill ha såsen.

Tärna ev i färska tomater för mumsigare stroganoff 🙂

Klar när riset är färdigkokt 😀

 

Print Friendly, PDF & Email