Den 26 april är mormors födelsedag, då brukar jag alltid äta pannbiff med lök. Det blev dock inte så igår, så det fick bli idag, fast jag gjorde tofubiffar istället. Gott blev det och vi var nöjda alla tre! ????
Tofubiffar 20-25 st.
500 gr fast tofu (2 paket)
2 dl kikärtsmjöl
1 ägg
1½ dl vispgrädde
½ tsk peppar
2 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk grillkrydda
smör till stekning
Lägg fram tofun en stund innan tillagning, så den blir lättare att hantera.
Häll mjöl och kryddor en bunke, blanda.
Smula ned tofun.
Häll i ägg och grädde.
Knåda ihop allt till en smet.
Forma 20-25 st. golfbollsstora bollar och platta till dem.
Stek dem gyllenbruna i smör på medelhög värme, jag hade 4 av 6 på min spis, 2-3 min. per sida.
Servera med valfria tillbehör.