Jag märkte precis att jag missat att lägga ut mitt recept på min goda franska löksill, men jag har lagt ut det på fransk lökquorn. Knasboll! 😛
Fransk löksill
1 burk inläggningssill, (420 g, avrunnen vikt 210 g)
1,5 dl rödvinsvinäger
12 st kryddpepparkorn, grovkrossade
3 st lagerblad
1 dl vatten
1-2 st vitlöksklyftor, skivade
1,5 dl socker
0,5 dl honung
4 st bananschalottenlökar
Tillagning
1. Koka lagen först: Blanda vinäger, kryddpeppar, lagerblad, vatten, socker och honung och vitlök i en kastrull och koka ca 5 min. Ställ lagen att kallna.
2. Skala och skiva löken. Låt sillen rinna av väl i ett durkslag. Skär i jämnstora bitar och varva dem i en burk med lök. Häll på lagen. Låt inläggningen stå ca 2 dygn före servering.