Detta gjorde jag en dag när en gammal vän till mig bjöd in sig själv, jag blev så glad för vi hade inte setts på så så länge för hon hade haft så mycket att göra på jobbet under lång tid. Folk som bjuder in sig själva och ger mig tillfälle att skämma bort dem med god mat, dem gillar jag! ♥
Kaffepannacotta med halloncoulie 4 port.
Pannacotta:
4 dl matlagningsgrädde
1 dl gelésocker
2 tsk vaniljsocker
5 tsk nescafepulver
Halloncoulie:
2 dl hallon
1/2 dl vatten
1 msk gelésocker
Gör pannacottan först
Blanda allt i en kastrull, låt koka upp, låt koka 30 sekunder. Obs! Vispa i botten HELA tiden så det inte bränner fast.
Häll upp i fyra portionsskålar/glas.
Låt svalna lite, ställ in dem i kylen två timmar.
Häll hallon, vatten och socker i en kastrull.
Spar fyra hallon till dekoration. Är de frysta lägger du dem på hushållspapper.
Låt koka upp, låt koka 30 sekunder. Obs! Rör försiktigt så inte hallona trasas sönder helt, men HELA tiden så det inte bränner fast.
Häll upp ovanpå pannacottan.
Låt svalna lite, ställ in dem i kylen en timme till.
Dekorera med hallonet och ett blad av basilika/mynta/citronmeliss.
Njut!